Foto 1537 - Beeldbank Vlaamse Seniorenraad

Psycho-Educatie voor families van bewoners

Op maandag 21 januari ging er een bijzonder interessante familieavond door met uiteenzettingen van oa. Dr. Eric Triau en Dr. Satya Buggenhout over de “Afbouw en opstart medicatie / niet-medicamenteuze aanpak” en  zorgcoördinator Antje Proost over het “Fixatie-reducerende en Vrijheidsbevorderende beleid” in De Wingerd. De gebrachte presentaties kan je hierboven en hierna terugvinden. Tine Joris (verpleegkundige w14 en referentiepersoon dementie), Lies Symons (verpleegkundige w16) en Karen Louwet (psychologe) zorgden voor een sessie psycho-educatie: “Hoe spreken over geheugenproblemen met je familielid: omgangstips

De eerstvolgende sessies psycho-educatie voor families van de bewoners gaan door op:

  • Donderdag 28/02/2019 van 20-22u Thema: ‘De leefwereld van mensen met dementie: communicatie- en omgangstips’
  • Donderdag 21/03/2019 van 20-22u Thema: ‘Op bezoek bij mijn familielid met dementie: hoe vul ik dit zinvol in?’

Op deze bijeenkomsten krijg je telkens rond een ander thema informatie en omgangstips en kom je in contact met lotgenoten. Er is telkens ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen. We staan ook stil bij de gevoelens die je als mantelzorger ervaart.

Je kan je inschrijven voor één sessie of voor de beide sessies, met het inschrijvingsstrookje bij de uitnodiging, of door een mailtje te sturen naar karen.louwet@wznd.be, graag met de datum van de sessie en even vermelden met hoeveel personen je komt.

 

 

Foto: WZC De Wingerd in de fotodatabank van de Vlaamse Seniorenraad – Sien Verstraeten