Zorgen voor Later

Het wordt een bijzondere zomervakantie. De ‘lockdown light’ wordt afgebouwd met een steeds verder versoepelende exitstrategie. Toch zullen we de maanden juli en augustus nog met heel wat maatregelen doorbrengen in de staart van de eerste besmettingsgolf.

Flatten the curve

De strenge preventiemaatregelen hebben gewerkt, de Belgische ziekenhuizen en de intensieve zorgen gingen niet door de knieën. Artsen, zorgkundigen, technici, verpleegkundigen en logistiek kregen de voorbije maanden zelfs een heldenstatus. Maar zij deden ondanks alles gewoon hun werk, meestal in stilte en zonder blitse cape of superkracht. Zorgen is dan ook een job waar we heel bewust voor kiezen, omdat het ons ondanks de hoge werkdruk soms eigenlijk ook heel gelukkig maakt.

Vallen je reisplannen deze zomer in het water? Weet je nog niet zeker welke studierichting je in september precies wil beginnen? Op zoek naar een nieuwe uitdaging in je professionele leven? Geen zin in een staycation of een weekje kamperen in je eigen tuin?

Tijd voor actie

Wil je liever zelf elke avond om 20u applaus krijgen in plaats van voor je deur in je handen te staan klappen? Kom dan vrijwilligen bij de bewoners in De Wingerd.  Ontdek samen met onze professionals jouw eigen zorgtalenten. Maak kennis met de unieke kracht die uitgaat van het Kleinschalig Genormaliseerd Wonen voor mensen met dementie. Wij coachen graag de stille helden die gaan zorgen voor later en de fameuze extra handen aan het bed.

Wie weet start jij dan in september met een voorsprong aan een HBO5-opleiding bij StFran op de campus van het UZ. Of zien we jou binnen een paar jaar als collega terug na een succesvolle passage op de verpleegkunde campus van de Hogeschool UCLL.

Bootcamp

Grijp de kans om een unieke ervaring op te doen. Schrijf in als zomervrijwilliger en loop mee met onze collega’s in de zorg. Jouw glimlach, ook al zit die soms achter een mondmasker verborgen, maakt de bewoners blij. Wat jij ervoor terugkrijgt, dat weten wij. Te veel om het op één, twee, drie hier uit te schrijven…

Stel je bij Astrid De Vleeschauwer kandidaat voor onze uitdagende bootcamp en word een pro: