wijnveldseminarie

Wijnveldseminarie: “Goed Leven en Werken in het woonzorgcentrum”

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe zalen van het lokaal dienstencentrum Wijnveld nodigen wij u graag uit voor het Wijnveldseminarie op 31 mei 2017.

Goede dementiezorg heeft aandacht voor zowel het welbevinden van mensen met dementie als het welbevinden van verzorgenden. Ceciel Heijkants en Hanneke Beerens duiden voor ons wat ‘welbevinden’ precies is en hoe een woonzorgcentrum of zorgverlener hieraan kan bijdragen. Tijdens deze interactieve uiteenzetting zullen actuele inzichten, ervaringen en praktische voorbeelden aan bod komen.


Programma

  • 19u00 – verwelkoming door de heer Manu Keirse, voorzitter bij Woonzorgnet-Dijleland vzw
  • 19u30 – “Goed Leven en Werken in het woonzorgcentrum” door Hanneke Beerens en Ceciel Heijkants
  • 20u30 – slotwoord door Jan Vanwezer, dagelijks verantwoordelijke WZC De Wingerd
  • 20u45 – receptie en netwerkgelegenheid

Deelname gratis – Inschrijven vóór 26 mei 2017 via: liesbet.volders@wznd.be


Ceciel Heijkants Ceciel Heijkants is als sociaal wetenschapper geïnteresseerd in het wonen van en zorgen voor ouderen. Bij het Nederlandse Trimbos-instituut werkt zij als wetenschappelijk medewerker aan projecten op het gebied van ouderenpsychiatrie, kwaliteit van zorg, alcoholgebruik van ouderen en de invloeden van persoonsgericht werken op het welbevinden van verzorgend personeel en de betrokken familie.

 

Hanneke BeerensHanneke Beerens heeft een verpleegkundige achtergrond en is in 2016 gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op een onderzoek naar kwaliteit van leven van mensen met dementie die langdurige zorg ontvangen. Op dit moment werkt zij als wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut aan projecten over cliëntbetrokkenheid, persoonsgericht werken en ondersteuning van mensen met dementie na de diagnose.

 

Manu KeirseProf. Dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen. Hij werkte op het kabinet van de minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, was directeur van de Patiëntenbegeleiding bij UZ Leuven en directeur-bestuurder bij het Regionaal Ziekenhuis H. Hart in Leuven. Hij is verbonden aan de faculteit geneeskunde van de KU Leuven en de Benelux-universiteit te Eindhoven. Naast expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg is Manu Keirse vandaag ook politiek secretaris voor de Gezinsbond en voorzitter van Woonzorgnet-Dijleland vzw.

 


 

Wijnveld

Het lokaal dienstencentrum is een open huis waar iedereen terecht kan voor ontmoeting, ontspanning, informatie, vorming en dienstverlening. Wijnveld stelt ook graag zijn polyvalente zalen en Grand Café open voor uw seminaries, conferenties en teambuildings aangepaste catering kan worden voorzien.

Contact: Liesbet Volders, centrumleider | bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag; telkens van 9u30 tot 16u00 |  T: 016/28.49.50

www.wijnveld.info