Vanaf 2020 gaan we 35% van ons stroomverbruik zelf produceren!

Vanaf 2020 zal De Wingerd 35% van zijn stroomverbruik zelf produceren, want ook wij willen vanuit Woonzorgnet-Dijleland meehelpen aan een duurzaam energiebeleid voor een beter klimaat.

Om deze uitdaging te realiseren gaan we in zee met een burgercoöperatie ECoOB. We verlenen hen een opstalrecht, op het dak van het woonzorgcentrum, en zij verbinden zich er toe om gedurende 20 jaar aan een vast tarief zonnestroom te leveren via de zonnepanelen die zij beheren.

Onderdeel van de overeenkomst is ook dat families, collega’s en bezoekers van lokaal dienstencentrum Wijnveld en woonzorgcentrum De Wingerd een voorkooprecht krijgen op de nieuwe coöperatieaandelen die op de markt aangeboden zullen worden. De Energie Coöperatie Oost-Brabant (ECoOB) streeft er naar om jaarlijks 5% rendement uit te keren aan zijn coöperanten.

Tot 15 januari kunnen de stakeholders van Woonzorgnet-Dijleland exclusief intekenen voor een aandeel, of een pakket aandelen, met een minimum van 250 euro en een maximum van 5000 euro. Na 15 januari 2020 worden deze aandelen ook aan het grote publiek voorgesteld.

Wie graag mee dit project wil ondersteunen, vindt meer info in de folder ECoOB-DeWingerd [PDF] of is van harte welkom op één van de twee infoavonden op 30/12/2019  en 6/1/2020 telkens om 20u00 in De Wingerd in zaal 1.

Van harte welkom, samen gaan we groener!

Jan Vanwezer,
campusdirecteur
WZC De Wingerd