Undercover in woonzorgcentra

Undercover in woonzorgcentra: minimale zorg, maximale winst

Beste bewoner, beste familie,

Donderdagavond (11.10.2017) liet PANO op TV1 in de uitzending ‘Undercover in woonzorgcentra: minimale zorg, maximale winst’, Vlaanderen kennis maken met het wonen, leven en zorgen in de commerciële ouderenzorg.

De uitzending was met momenten erg schokkend en heeft ons, als niet-commerciële organisatie, niet onberoerd gelaten. Wij wensen met dit schrijven geen oordeel te vellen over de kwaliteit van zorg in de commerciële ouderenzorg. We spreken enkel voor onszelf en zijn des te meer trots op medewerkers en vrijwilligers die hier samen in De Wingerd, elke dag opnieuw,  bewoners en cliënten omringen met warme en deskundige zorg. Het succes van goede zorg en welzijn zit in de medewerkers en vrijwilligers die dagelijks het beste van zichzelf geven. De negatieve persberichten over ouderenzorg mogen hen in geen geval ontmoedigen.

Om hen een hart onder de riem te steken, doen wij vandaag graag een beroep op u.

Wij zouden het erg op prijs stellen wanneer u even de tijd neemt om een positieve ervaring of een aangenaam moment dat u hier beleefde met ons te delen. Een klein woordje over de kwaliteit van wonen, leven en zorg in De Wingerd zou ons plezier doen. Deze bundeling van reacties bezorgen wij graag aan medewerkers en wensen wij ook door te geven aan de Vlaamse Overheid en de pers.

De Wingerd  zorgt  voor kwaliteit van leven, met de stroom mee, en tegen de stroom in als het moet … we zullen steeds zorgen voor kwaliteit van leven. Ook deze kant van ouderenzorg  moet Vlaanderen weten.

U kan de reportage herbekijken op https://www.een.be/pano.

U kan uw reactie mailen via wingerd@wznd.be of via een briefje in onze postbus…

 

Met vriendelijke groet,

Jan Vanwezer
dagelijks verantwoordelijke