‘t Klein Atelier dingt mee naar projectsubsidie van het Torfsfonds

Schoenen Torfs is een bedrijf met een groot hart en engageert zich om jaarlijks €250.000 te besteden aan goede doelen. Eén van de 150 geselecteerde projecten voor de projecttoelagen dit jaar is ’t Klein Atelier van De Wingerd.

Mijn vader ontvangt er zorg op maat, afgestemd op zijn gewoontes en behoeftes, met respect voor zijn zelfstandigheid. Wat ze schrijven in hun opdracht, maken ze voor mij ook elke dag waar!“, schrijft Ine Janssen die ook een van de drijvende krachten is achter ’t Klein Atelier.

Hier worden bewoners (met dementie) uitgenodigd tot beleving en ervaring in kleine groep. Als vrijwilliger begeleid ze wekelijks het crea-atelier. Vanuit creatief therapeutisch oogpunt worden de bewoners gestimuleerd tot ‘creëren’. Kleuren, vormen, beelden, materialen stimuleren tot ‘doen’. Met creatieve technieken/opdrachten komen ze tot ontmoetingen in ‘hier en nu’. Verhalen en herinneringen duiken op. Mensen vertellen, luisteren en ontdekken: soms toegewijd stil, soms vrolijk lachend. Voor ieder is het een moment van jezelf zijn én samenzijn. Daarnaast zijn er ook nog een vertelatelier en diverse muziekateliers (Orff instrumenten, klankschalen, aperitiefconcert), steeds in kleine groep, steeds gedragen/begeleid door vrijwilligers.

Geef onze inzending dus ook jouw stem en help ons omhoog in de competitie:
https://www.torfsfonds.be/projectDetails.php?ID=348