vtm-nieuws woensdag 13 december 2017

Rusthuisfactuur wordt alsmaar duurder

De socialistische mutualiteit becijferde dat de gemiddelde rusthuisfactuur in Vlaanderen bijna 70 euro per maand is gestegen, 4% op twee jaar tijd en overal in Vlaanderen. Toch zijn er nog steeds verschillen: Antwerpen blijft de duurste provincie, voor Vlaams-Brabant, Limburg het goedkoopst.

De prijzen stijgen, maar het is niet voor iedereen altijd even duidelijk waar het geld naartoe gaat. Wij proberen daar als woonzorgcentrum transparant over te communiceren. Jan Vanwezer, dagelijks verantwoordelijke, legt voor de camera van het VTM-nieuws uit waaraan het geld besteed wordt: 75% gaat naar de loonkost, 3% sparen we voor toekomstige investeringen.

Ook Rudi Saliën komt even aan het woord, zijn mama verblijft al een tijdje in De Wingerd, ook bij hen lopen de rekeningen op. Bijna 200 euro erbij op een goede 4 tot 5 jaar tijd, dat is behoorlijk wat.

Het wachten op overheidsinvesteringen in de Vlaamse ouderenzorg, onlangs nog beloofd door minister Jo Vandeurzen (CD&V), is voor niemand een blij vooruitzicht. De algemene invoering van een ‘maximumfactuur’ voor alle woonzorgcentra in Vlaanderen ziet de minister om evidente redenen niet zitten.

Directe link haar het fragment:

https://nieuws.vtm.be/binnenland/rusthuis-was-nog-nooit-zo-duur