Oefenmoment lokale verkiezingen

Stemmen is een grondrecht, een pijler van onze democratie en het burgerschap, en dat geldt voor iedereen. Bij de lokale verkiezingen mag iedereen een stem uitbrengen, ook personen met dementie!

Zolang iemand kan en wil gaan stemmen én ook duidelijk kan aangeven welke partij of politicus diens voorkeur geniet, dan moet dat dus probleemloos kunnen.  Om het stemmen voor mensen met dementie zo gemakkelijk mogelijk te maken werd er in woonzorgcentrum De Wingerd een set informatiefolders uitgewerkt die een antwoord geven op enkele praktische vragen.

 “Stad Leuven zorgt ervoor dat er op woensdag 19 september in het lokaal dienstencentrum Wijnveld, verbonden aan De Wingerd, geoefend kan worden met het elektronisch stemmen. Bezoekers van het dagcentrum, bewoners van het woonzorgcentrum, maar ook buurtbewoners en familieleden die eens willen proberen te stemmen met een stemcomputer, zijn er welkom tussen 14 en 16 uur. En op de verkiezingsdag zelf kunnen bewoners, begeleid door een familielid gebruik maken van aangepast vervoer van en naar het stembureau.” zegt Nele Gaeremynck, beleidsmedewerker.

 

[PERSTEKST] – PDF