Jouw verhaal telt!

Cera ondersteunt Het Lezerscollectief en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen voor het organiseren van ‘samenleessessies’ op twaalf nieuwe leesplekken waaronder het dagcentrum van De Wingerd. Samen bouwen we verder aan warme en zorgzame buurten. 

Teksten en verhalen roepen dikwijls sterke emoties en oude herinneringen op en helpen de luisteraars om in het verhaal te komen. Samen Lezen, een initiatief van Het Lezerscollectief, versterkt het leesplezier, maar ook het samenzijn en welbevinden. Tijdens Samen Lezen wordt de uitgekozen de tekst (een kortverhaal, een stukje poëzie) luidop voorgelezen, om tussendoor en nadien lees- en luisterervaringen met elkaar te delen.

Samen Lezen

Met maximaal tien deelnemers een de leesbegeleider komen we op een gezellige plek samen. De leesbeleving staat hierbij centraal: deelnemers vertellen over wat de tekst met hen doet. Zo komen ze in contact met andere perspectieven en leren ze elkaar ook beter kennen.

Eind 2021 lanceerde Cera Coöperatie, i.s.m. Het Lezerscollectief en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen een oproep. De nieuwe leesbegeleiders, enthousiaste vrijwilligers, krijgen nu nog een driedaagse vorming en gaan vanaf de maand mei effectief aan de slag.

Meer weten?

Cathy Sweerts, coördinator Thuisondersteunende Diensten
E: cathy.sweerts@wznd.be | T: 016/28.48.00