Huiskrant nr. 3 jg. 31 – Herfstnummer 2021

Samenwerken om verder te geraken

Goede zorg voor kwetsbare mensen is al jarenlang een intrinsieke motivatie voor Griet Robberechts. Ze is nu al ruim een decennium onze CEO, zeg maar inspirerende algemeen directeur van de samenwerking en uiteindelijke fusie bij Woonzorgnet-Dijleland. Haar persoonlijke motto luidt: ‘If you want to go fast, you go alone. If you want to go further, you go togheter…’

En die visie op zorg en ondernemen nemen we graag letterlijk in De Wingerd: samen met de drie andere huizen en initiatieven zoals de Zorgcirkels Jongdementie of MEMO, het regionaal Expertisecentrum Dementie, staan we sterker in het veld en geraken we veel verder dan alleen.

Goede zorg verlenen is alleen maar mogelijk als je goede medewerkers hebt. Ze moeten ruimte krijgen om in hun competenties te groeien en moeten in hun job geïnspireerd worden. Medewerkers moeten voldoende autonomie krijgen om zelf beslissingen te kunnen nemen en verantwoordelijkheid te dragen in de dagelijkse werking van het woonzorgcentrum. Niet alleen passie voor zorg is belangrijk, maar ook die gedeelde verantwoordelijkheid.

Het persoonlijke verhaal dat Griet brengt, lees je in het herfstnummer van de huiskrant, en verder stellen we u ook graag David Buysschaert voor. Hij startte begin augustus als zorgcoördinator voor woningen 5 tot 8 waar hij Nansie Daems opvolgt die het team van UPC Kortenberg gaat versterken.

David liet zich door onze eigenzinnige Wingerd-cultuur overtuigen om als verpleegkundige met ambities om de overstap te maken. Het was een bijzonder positieve keuze om hier een nieuwe uitdaging aan te gaan en samen te bouwen aan de zorg van morgen.

En verder in deze krant: Familie-avonden in beeld, een woning renoveren met LRV perspectief, een boeiend interview met Teun Toebes over zijn nog niet verschenen boek ‘VerpleegThuis’, samenwerking tussen De Wingerd en de nieuwe school ‘De Met’, vrijwilligersnieuws, de vaste column van Jan Hautekiet, de laatste preekstoel van Pater Piet, een nieuwe expo in de tuin en natuurlijk ook nog het WK, die koers was van ons.

Werkten mee aan deze editie:

Riekje Akkerman, David Buysschaert, Piet Debruyn, Jo De Clercq, Jan Hautekiet, Marcel Herregods, Guido Joris, Antje Proost, Griet Robberechts, Mieke Soens, Caroline Terranova, Rudi Thomassen, Teun
Toebes, Paul Trekker, Margriet Vanvolsem en Jan Vanwezer.

Meewerken aan de volgende huiskrant ?
Contacteer ons, we spreken graag iets met jou af !

Eindredactie & Layout: Stijn Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Ben je een digitale lezer?

Haal dan hier de krant op: editie_herfst_2021 [PDF]

Dankzij de milde bijdragen van familieleden en de vele sympathisanten van De Wingerd kunnen we naast de online edities, die telkens ook heel erg gretig gelezen worden, hopelijk nog altijd een papieren huiskrant blijven uitgeven.

Bladert u ook nog graag in een échte krant?
Kies dan voor een papieren abonnement!

Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 15 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”; BE69 7343 5622 0078 [KREDBEBB]