Huiskrant editie herfst 2018

Huiskrant nr. 3 jg. 28 – Herfstnummer 2018

Een winnaar is een verliezer die niet opgeeft …

Pionierswerk rond Jongdementie: Annemie Janssens is een vertrouwde verschijning in De Wingerd. Dit kan ook niet anders; reeds 17 jaar maakt ze deel uit van het Expertisecentrum Dementie Memo en vroeger ook van het woonzorgcentrum. Daarom lieten we haar graag zelf even aan het woord.

Het begon allemaal met een advertentie in de Passe Partout. Ik was als pas afgestudeerde klinisch psychologe net gestart bij het expertisecentrum Memo. Let wel: de tijden waren niet te vergelijken met nu. De kennis van dementie op jonge leeftijd was zo goed als nihil, al wist men uiteraard wel al van het bestaan daarvan. Men noemde de ziekte ‘preseniele dementie’ en onderzoek ernaar werd zo goed als niet gedaan. De benaming alleen al was genoeg om mensen af te schrikken.

Het volledige interview vind je in de huiskrant: [Herfstnummer 2018] – PDF

Verder in deze editie:  gebrek aan sociaal vangnet zorgt voor drama’s, met JOKA op kamp, een nieuwe expositie in  Wijnveld, de column van Jan Hautekiet over ‘Campus Wingerd’,  de buxusmot slaat toe, een ‘echte’ bushalte aan het dagcentrum, de lokale verkiezingen van 14 oktober, de agenda van de praatcafés dementie in de regio, ‘t Zomerde weer in De Wingerd en het nieuwste rusthuisrapport van de Vlaamse Zorginspectie.

Werkten mee aan deze editie:

Isabelle Boelen, Mia De Brabander, Piet Debruyn, Paul Coosemans, Hugo Dierickx, Nele Gaeremynck, Jan Hautekiet, Barbara Luel, Guido Joris, Griet Robberechts, Mieke Soens, Rudi Thomassen, Lut Vanaerschot, Margriet Vanvolsem en Jan Vanwezer.

Vormgeving: Stijn Paemelaere en Lennert Bollé

Eindredactie: P. Coosemans en S. Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 12 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”:

IBAN: BE69 7343 5622 0078   BIC: KREDBEBB