Huiskrant nr. 2 jg. 32 – Zomernummer 2022

Kristine Ooms werkt aan een bijzondere babbelknuffel voor mensen met dementie. En natuurlijk willen we te weten komen wat we ons daarbij mogen voorstellen. Eén ding is na twee minuten praten met haar duidelijk: zij is gepassioneerd en visionair. Dat allerlei hoogtechnologische toepassingen met gebruik van artificiële intelligentie (AI) hun intrede doen in steeds meer sectoren zette haar aan het denken. “De belangrijkste vraag was en is: hoe kunnen we onze kennis inzetten om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een goede levenskwaliteit van personen met dementie”, aldus Kristine in een gesprek met redacteur Guido Joris.

En verder in de krant: WEnergie, zorgmedewerkers in balans; we praken met Antje Proost zorgcoördinator en Karen Claes, kinesitherapeut in het team van woningen 13 tot 16; Dieren in de zorg, een opmerkelijke stage van collega Christine van Groenigen; Het witte goud van De Wingerd; een interview met Luc Deneffe, directeur van De Wissel, over LIVEZ cvso en een uitdagend project op de ‘De Boomgaard’; Robbe Claeys vertelt over Tierlantuin en de plannen voor de tuinen van het woonzorgcentrum; Bewegen op verwijzing met coach Marie Raymaekers; Samen Lezen, met Marleen Geerts en Jo Verhenneman; Emelie Van Goethem, de nieuwe eerstelijnspsychologe stelt zich voor; de column van Jan Hautekiet en Shakespear’s Sonnet 18 in de poëzierubriek van Rudi Thomassen; Camping De Wingerd en de caravan van Mieke Verbiest; MEMOrabel en heel wat personeelsnieuws in afwisseling van de wacht.

Werkten mee aan deze editie:

Karen Claes, Robbe Claeys, Mia De Brabander, Luc Deneffe, Jan Hautekiet, Guido Joris, Inge Knops, Bo Kumps, Antje Proost, Marie Raymaekers, Mieke Soens, Rudi Thomassen, Lut Vanaerschot, Sara Vandenweyngaerden, Jan Vanwezer, Margriet Vanvolsem, Emelie Van Goethem, Christine van Groenigen en Liesbet Volders.

Meewerken aan de volgende huiskrant ?
Contacteer ons, we spreken graag iets met jou af !

Eindredactie & Layout: Stijn Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Ben je een digitale lezer?

Haal dan hier de krant op: huiskrant_zomer_2022.

Enkel dankzij de milde bijdragen van familieleden en de vele sympathisanten van De Wingerd kunnen we naast de online edities, die telkens erg gretig gelezen worden, hopelijk nog altijd een papieren huiskrant blijven uitgeven.

Bladert u ook nog graag in een échte krant of gunt u dat gevoel graag aan andere lezers?
Steun dan de krant of neem ook een papieren abonnement!

Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 15 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”; BE69 7343 5622 0078 [KREDBEBB]