Huiskrant nr. 2 jg. 30 – Zomernummer 2020

De Coronacrisis heeft in de ouderenzorg duidelijk een aantal problemen en tekortkomingen blootgelegd. Dat vraagt om een diepgaand gesprek met Griet Robberechts, algemeen directeur van Woonzorgnet-Dijleland.

Terwijl het enerzijds nodig is de overheid te laten verstaan wat er essentieel is en wat er fout loopt, is het ondertussen evengoed nodig om goed samen te kunnen blijven werken, anderzijds ‘realistisch creatief’ met de inkomsten omgaan. Dat vraagt, naast realisme en creativiteit, doordacht structureren en organiseren, zorgen dat er zoveel mogelijk handen aan het werk zijn in een ‘platte structuur’, dat betekent een werkomgeving met zo weinig mogelijk hiërarchie. Het concept kleinschalig genormaliseerd wonen sluit hierbij zeer goed aan.

De overheid heeft het ons eerder moeilijker dan gemakkelijker gemaakt …

Om het vertrouwen van bewoners, familie en medewerkers te bewaren, hebben wij voor heldere eenduidige communicatie gekozen. En dat heeft zichtbaar gewerkt. We zijn met groot vertrouwen de crisis in gegaan en we hebben dat vertrouwen dankzij de acties van de collega’s en onze ultratransparante communicatie alleen maar zien groeien.

En verder in dit nummer: Frie Pierre vertelt ons hoe ze bij ‘Help de Helpers’  terecht kwam, de Column van Jan Hautekiet, Dr. Satya Buggenhout over de effecten van de lockdown en Lander Vermeerbergen maakt het rapport op van kleinschalig wonen en de succesvolle aanpak van Corona in De Wingerd.

Lees als PDF >> Huiskrant zomer 2020

Werkten mee aan deze editie:

Mia De Brabander, Piet Debruyn, Lara Doom, Jan Hautekiet, Marcel Herregods, Guido Joris, Frie Pierre, Lore Poulussen, Griet Robberechts, Mieke Soens, Caroline Terranova, Rudi Thomassen, Margriet Vanvolsem en Jan Vanwezer.

Eindredactie: S. Paemelaere | P. Coosemans
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 15 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”:

IBAN: BE69 7343 5622 0078   BIC: KREDBEBB