Huiskrant nr. 2 jg. 29 – Zomernummer 2019

“Warme en professionele zorg vraagt continu ethische reflectie” – een interview door Guido Joris met Lon Holtzer, de eerste Vlaamse zorgambassadeur.

Lon Holtzer is verpleegkundige van opleiding en zegt daarover zelf dat ze heel veel mooie kansen heeft gekregen in UZ Leuven, eerst als verpleegkundige, hoofdverpleegkundige, middenkader en tot slot als directeur patiëntenzorg in UZ Leuven. Het is duidelijk dat ze doorheen haar carrière een glasheldere
visie ontwikkelde op de noden van de sector. Tijdens ons gesprek merk ik al snel dat Lon beschikt over het
no nonsens-karakter van een jonge zestiger, maar dan wel ééntje met een benijdenswaardige dynamiek
die je eerder zou verwachten bij een dertiger. En niet onbelangrijk: we kennen haar als lid van de raad van
bestuur en van de ethische commissie bij Woonzorgnet-Dijleland.

Lees de volledige bijdrage in [huiskrant zomer 2019] – PDF

En verder in dit nummer: Manu Keirse, met reflecties bij een moeilijk debat over euthanasie bij gevorderde dementie, een interview met de oudgedienden van de Noormannenstraat, de column van Jan Hautekiet, de nieuwe bewegwijzerde Wingerdwandelingen op het privédomein en in de buurt, enkele fijne lezersreacties, de vaste bijdragen zoals de preektstoel van pater Piet en de poëzie-rubriek van Rudi, de vrijwilligers zorgen voor een mooi ingerichte een dementiegang en onder MEMOrabel hebben we het over Stad Leuven als dementievriendelijke gemeente.

Werkten mee aan deze editie:

Riekje Akkerman, Paul Coosemans, Mia De Brabander, Piet Debruyn, Nele Gaeremynck, Manu Keirse, Jan Hautekiet, Marcel Herregods, Lon Holtzer, Guido Joris, Griet Robberechts, Huberte Scheys, Mieke Soens, Lut Tambeur, Rudi Thomassen, Caroline Terranova, Lina Vanden Poel, Margriet Vanvolsem en Jan Vanwezer.

Vormgeving: Stijn Paemelaere

Eindredactie: P. Coosemans; S. Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 15 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”:

IBAN: BE69 7343 5622 0078   BIC: KREDBEBB