Huiskrant nr. 1 jg. 31 – Lentenummer 2021

2021 Lichtpuntjes en Hou(t)-me-vastjes

Erika Vlieghe doet een oproep om “minder te zeuren”

Het nieuwe jaar zou beter worden, dat kon ook moeilijk anders. Nog even doorbijten, werd er in december voor de niet zo feestelijke dagen gezegd. De motivatiebarometer zakte weg, maar met honderden lichtjes zorgden jullie voor de ‘warmste gloed’ te midden van de donkerste dagen in januari. De eerste vaccins bij de bewoners en het personeel werden gezet, zelfs bij enkele vrijwilligers en meewerkende studenten. Alles komt goed.

We vroegen gelijk loon voor gelijk werk. Nu het stof is gaan liggen na het sociaal protest voor de poorten in de Wetstraat, zijn de maatregelen becijferd. De nieuwe loonnorm (IF-IC) versneld zal worden uitgerold, maar dat is géén structurele opwaardering van de zorgberoepen. De voornemens zijn goed en we willen niet zeuren, maar het kon toch allemaal wat beter.

De opwaardering van het zorgkundige beroep juichen we toe, maar we zijn er geen voorstander van dat verpleegkundigen zich enkel nog als experten gaan concentreren op medische en verpleegtechnische zorg. We pleiten wel voor regelluwte en het maximaal inzetten van zorgkundigen. Dat wordt nu naar voren geschoven als dé oplossing, maar dat is het niet op termijn natuurlijk niet. De waardering voor de zorgjobs moet omhoog en de werklast naar beneden, want er dreigt een tekort aan verpleeg- én aan zorgkundigen.

Geen gezeur dus, maar wel een oprechte hartenwens. We kijken vastberaden naar de toekomst en houden elkaar straks weer eens echt en stevig vast, wanneer het eindelijk allemaal terug mag!

Lees het volledige edito in de digitale krant: huiskrant lente 2021

 

En verder in deze editie: Hoe kwamen de vrijwilligers 2020 door; Oma en Opa op latere leeftijd;
De Wingerd bruist; Gaan en komen van vrijwilligers; Care Trade, een ‘new deal’ voor bedrijven;
Kees & Denise; de vaste column van Jan Hautekiet; de preekstoel van pater Piet; poëzierubriek; nieuws van de Zorgcirkels Jongdementie; MEMOrabel; de nieuwe ‘barbershop’, barbier en herenkapper; en het nut van een WhatsApp-groep met de buren van De Wingerd.

 

Werkten mee aan deze editie:

Riet Buvens, Erna Callewaert, Paul Coosemans, Nansie Daems, Piet Debruyn, Herman Dockx, Jan Hautekiet, Marcel Herregods, Guido Joris, Monika Nuttin, Antje Proost, Griet Robberechts, Mieke
Soens, Rudi Thomassen, Margriet Vanvolsem en Jan Vanwezer.

Meewerken aan de volgende huiskrant ?
Contacteer ons, we spreken graag iets met jou af !

Eindredactie & Layout: Stijn Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Dankzij de milde bijdragen van familieleden en de vele sympathisanten van De Wingerd kunnen we naast de online edities, die telkens ook heel erg gretig gelezen worden, hopelijk nog altijd een papieren huiskrant blijven uitgeven.

Bladert u ook nog graag in een échte krant?
Kies dan voor een papieren abonnement!

Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 15 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”; BE69 7343 5622 0078 [KREDBEBB]