huiskrant wingerd lente 2018

Huiskrant nr. 1 jg. 28 – Lentenummer 2018

Werk maken van werkbare jobs in de zorgsector – een coverstory om U tegen te zeggen!

Een interview met Lander Vermeerbergen, jonge wetenschapper aan het Instituut voor Sociale Wetenschappen. Hij heeft een doctoraat op stapel staan over “werkbare jobs” en “Innovatieve arbeidsorganisatie” of IAO. Wetenschappers hebben geprobeerd vast te leggen welke factoren een baan meer of minder werkbaar maken en zij ontwikkelden IAO. Het bestuur van Woonzorgnet-Dijleland en dus ook De Wingerd dragen werkbare jobs voor hun medewerkers én goede zorg voor hun bewoners hoog in het vaandel en zijn zich tevens bewust van een groeiend probleem op de arbeidsmarkt. Daarom zagen zij zowel de noodzaak als het heil in van IAO en willen de gevolgtrekkingen ervan toepassen. Lander staat hen hierin bij, geruggesteund door de bevindingen opgedaan via zijn doctoraat.

En verder in deze editie: een Teamdag van UZ Leuven, Jonge muzikanten in de woning, de Column van Jan Hautekiet, Dries Mertens reikt de Witte Schoen uit, de Preekstoel van Pater Piet, een persoonlijke getuigenis over palliatie en familie-zorg, een mens van goede wil in Humo, de naaicompagnie, ZIJ-instromers in de zorg en meer geld voor de Stichting Alzheimeronderzoek.

[huiskrant lente 2018] – PDF

Werkten mee aan deze editie:

Roger Cappelle, Francois Cools, Regine Coppens, Katrien De Baerdemaker, Piet Debruyn, Ilse Desutter, Jan Hautekiet, Marcel Herregods, Rianne Janssen, Guido Joris, Sofie Leyssens, Stijn Paemelaere, An Pouillon, Antje Proost, Veronique Smeulders, Mieke Soens, Caroline Terranova, Rudi Thomassen, Lisette Vanhelmont, Gert en Jan Vanwezer.

Vormgeving: Lennert Bollé
Eindredactie: P. Coosemans en S. Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 12 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”:

IBAN: BE69 7343 5622 0078
BIC: KREDBEBB