Eindelijk tussenkomst voor gezinnen geconfronteerd met jongdementie

De uittredende Vlaamse regering voert nog een hele belangrijke beslissing uit: 25 euro korting per dag op de dagprijs voor mensen met jongdementie en bijkomend personeel om aan de noden van deze doelgroep tegemoet te komen.

Dat scheelt voor de gezinnen die financieel ten onder dreigden te gaan, aan deze problematiek, al snel zo’n 750 euro per maand op de rusthuisfactuur. Daarbovenop komt nog de zorgverzekeringspremie van 130 euro per maand. Woonzorgcentrum De Wingerd is vanaf nu één van de 23 woonzorgcentra in Vlaanderen waar deze maatregel van kracht wordt. We bieden 12 plaatsen aan met aangepaste zorg voor jonge mensen met dementie in de kleinschalige woningen.

Woonzorgnet-Dijleland hield samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Zorgcirkels Jongdementie de druk op de politieke ketel en trok maandenlang mee aan de kar. We blijven verder samenwerken om het aanbod in de regio te optimaliseren en zijn vandaag vooral opgelucht dat de kogel eindelijk door de kerk is. Deze maatregel op de valreep nog door het kabinet van minister Jo Vandeurzen (CD&V) uitgewerkt en goedgekeurd in het parlement is een mooie stap in de goede richting voor alle betrokkenen!

Bron: VRT NIEUWS – 8 juni 2019