winkelproject

Eindelijk een winkeltje in De Wingerd!

“Toen ik hier kwam wonen zocht ik naar een winkel. In de buurt vond ik alleen maar een nachtwinkel. Maar als er iemand langskomt moet je toch altijd iets in huis hebben.”

Met dit winkelproject proberen we bij te dragen aan een positieve, stimulerende woonomgeving waar de kwaliteit van leven bevorderd wordt. Het moet straks een plek zijn waar bewoners of bezoekers zelf dingen kunnen uitkiezen die zij lekker vinden. Het kan ook een plek zijn om gewoon even naar toe te wandelen, of om er even te gaan snuisteren en tot rust te komen, gewoon genieten van de geuren en kleuren bij de kruidenier van weleer. Zo is het winkeltje ook ingericht, met een toonbank, een weegschaal en rekken met producten zoals we die vroeger hebben gekend.

Ook voor familieleden, vrienden en vrijwilligers wordt het een gezellige plek. Het winkeltje wordt een ontmoetingsplaats waar je anderen toevallig tegen komt, een plek voor warme contacten met vrijwilligers, andere familieleden en medewerkers. Gaan winkelen wordt een gelegenheid om samen met je familielid of oude kennis een kleine wandeling te maken.

Als medewerker kan je daar ervaren hoe bewoners reageren op het winkelbezoek en hoe zij over nog zoveel mogelijkheden beschikken om zelf te beslissen en aan te geven waar zij zelf een keertje zin in hebben want er is ook snoepgoed te koop, zoals chocolade, koekjes en zuurtjes.

Vrijwilligers houden de winkel open. Je betaalt er cash en in het naaiatelier maken we samen met de bewoners herbruikbare winkeltassen.

De deuren van de kleine kruidenier openen op 4 maart 2019 om 14u en er is meer!

Je kan er ook materialen ontlenen, reminiscentiespullen en spellendozen om samen in de woning een leuke namiddag te beleven. Het praatje over het weer, en de informatie en het advies krijg je er net als vroeger gratis bij!

De winkel vind je langs de Wingerdstraat, bij de leveranciersingang even voorbij de parking ter hoogte van de zorgflats en zal op maandag en vrijdag geopend zijn van 13u30 tot 16u30. Welkom!

Meer info over dit uitdagende project krijg je van Nele Gaeremynck, beleidsmedewerker in woonzorgcentrum De Wingerd.

Je kan ook vandaag nog je steentje bijdragen aan dit project: sponsor de verdere inrichting van het winkeltje.

 

 


Deze bijdrage verschijnt in het lentenummer van Huiskrant Wingerd, 29ste jaargang – nr 1.