Dementie? Beweeg!

Een jaar geleden namen we deel aan een beweegstudie in LDC Wijnveld. Met een nieuw project willen de onderzoekers van UC Leuven-Limburg (UCLL) personen met dementie thuis stimuleren om meer te bewegen. Dementie? Beweeg! is maatschappelijk zeer relevant, want beweging speelt een belangrijke rol in de behandeling van dementie, maar mensen met dementie bewegen doorgaans nog te weinig.

Ze gaan dus op zoek naar personen met dementie die de beweegprogramma’s willen uittesten bij hen thuis. Ken of ben jij iemand met dementie in de beginfase (65+)? Woon je in een straal van 25 km rond Leuven? Wil je meewerken aan een wetenschappelijk onderzoek?

Heb je vragen over het onderzoek of interesse om eraan deel te nemen, dan kan je contact opnemen met de onderzoekers: katrien.verhoeven@ucll.be of monia.vereecken@ucll.be

De onderzoekers organiseren ook een aantal infomomenten op Campus Proximus (Geldenaaksebaan 335, 3000 Leuven – makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer, grote gratis parking): 6 juni, van 13 – 15 uur; 19 juni, van 19 – 21 uur; 4 juli, van 13 – 15 uur en 20 augustus van 19 – 21 uur.

Meer informatie: