Dementia Lab Conference

Gezocht: verhalen over wat er belangrijk is voor een persoon met dementie

In september organiseren het Regionaal Expertisecentrum dementie Memo en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen samen met LUCA School of Arts een tentoonstelling over wat een object (een gebruiksvoorwerp, maar evengoed een meubel, een muziekstuk, …) voor een persoon met dementie kan betekenen. Het wordt niet zomaar een tentoonstelling in een museum, het zal in vitrines van winkels, openbare gebouwen, … plaatsvinden. Iedereen die in Leuven komt zal de tentoonstelling, in het kader van de ‘Dementia Lab Conference’, kunnen zien. Het doel is dan ook om discussie en gesprek uit te lokken rond een persoon met dementie en datgene wat in het leven voor die persoon van belang is.

Om deze tentoonstelling te doen slagen hebben we jouw hulp nodigWe zijn op zoek naar verhalen over de betekenis van een product, voorwerp, object in het leven van een persoon met dementie. Heb je een anekdote over je mondharmonica waarmee je grandioze woonkamerconcerten in jouw leefomgeving geeft? Het oude, rijkelijk versierde soepbord dat een echtgenoot met dementie met zoveel meer smaak doet eten of een korte vertelling over de houvast die een moeder met dementie heeft aan haar blauwe oude handtas? Wij willen het graag lezen!

Ben jij dus een persoon met dementie, mantelzorger, professionele zorgverlener, ontwerper, bedrijf of student? Heb jij een persoonlijk verhaal over de rol van een object (van gebruiksvoorwerp over meubel tot muziek) in het leven van een persoon met dementie? Mail dan voor 1 mei je verhaal met een foto van het object waar je verhaal over gaat naar: verhalen@dementie.be.