Bereikbaarheid tijdens WK Wielrennen 2021

Lokaal dienstencentrum Wijnveld en woonzorgcentrum De Wingerd zullen tijdens het WK Wielrennen, van donderdag 23 tot en met zondag 26 september 2021, ernstige hinder ondervinden in de bereikbaarheid. Zelfs al liggen we net buiten het parcours van de tijdritten die in Leuven gereden worden, we bevinden ons wel op de aanrijroute.

Alle informatie over afgesloten straten, eventuele omleidingen en het globale mobiliteitsplan voor het evenement kan je vinden op: www.leuven.be/wk.

Met de fiets/te voet

De stad blijft bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Je kan het parcours enkel oversteken op de aangegeven oversteekplaatsen. Een overzichtskaart met die plaatsen vind je bij Stad Leuven.

Met de bus

Bussen van De Lijn die normaal gezien via het centrum rijden, volgen een andere route. Sommige haltes worden niet bediend. Een aantal regionale buslijnen krijgen tijdelijk een alternatieve eindhalte aan
Leuven station, Heverlee station, Engels Plein of Gasthuisberg. Meer informatie vind je op: www.delijn.be

Met de auto

DONDERDAG 23/09 – Verkenning voor de wielrenners
Het parcours voor de lokale rondes in Leuven is afgesloten voor alle verkeer van 07u tot 16u. De Wingerd valt net buiten deze zone. Het woonzorgcentrum blijft dus bereikbaar, via de E314, afrit 18 Herent. Wegrijden kan via de Brusselstraat/steenweg om terug de E314 te nemen of weg te rijden van Leuven.

VRIJDAG 24/09 – Twee wegritten: junioren en beloften mannen
Het volledige parcours is afgesloten van 6u15 tot 18u45. Let op: afrit 18 Herent zal afgesloten zijn van 13u tot 16u. De Wingerd is dan niet bereikbaar met de auto, enkel voor en na. Wegrijden tijdens deze uren is geen probleem.

ZATERDAG 25/09 – Twee wegritten: junioren en elite vrouwen
Het volledige parcours is afgesloten van 6u15 tot 18u. Let op: afrit 18 Herent zal afgesloten zijn van 12u tot 15u, De Wingerd is dan niet bereikbaar met de auto, enkel voor en na. Wegrijden is geen probleem.

ZONDAG 26/09 – Eén wegrit: de elite mannen
Het volledige parcours is afgesloten van 10u00 tot18u30. Let op: afrit 18 Herent zal afgesloten zijn van 10u tot 13u. De Wingerd is dan niet bereikbaar met de auto, enkel voor en na. Wegrijden kan wel.