Els Van Hoof nodigt Paul terug uit naar het Parlement

Belofte maakt schuld: Paul keert nog één keer terug naar het Parlement

Op uitnodiging van Els Van Hoof (CD&V) brengt Paul een bezoek aan het parlement. De Leuvense politica houdt zich voornamelijk bezig met het parlementaire werk rond gezondheidszorg en ontmoette Paul vorig jaar tijdens een bedrijfsstage in De Wingerd. Het was een beklijvende ontmoeting en ze beloofde toen om het gewezen diensthoofd van de bibliotheek van het parlement nog eens mee te nemen naar zijn oude werkplek en voormalige collega’s.

Donderdag 23 maart was het dan zover: Paul, verpleegkundige Nele en student verpleegkunde Dylan werden rond 10 uur in de woning van Paul opgehaald door Els. Ze vertrokken richting Brussel om er rond 11 uur een fractievergadering bij te wonen. Aansluitend bezocht het bijzondere gezantschap van De Wingerd de voormalige werkplaats van Paul, de bibliotheek waar hij tot voor enkele jaren dagelijks aan de slag was.

De gemaakte belofte werd ingelost en ondanks de voortschrijdende dementie beleefde Paul een topdag: zelfs als het geheugen verdwijnt, blijven de emoties nog overeind.

Het relaas van het bezoek verschijnt in het volgende nummer van huiskrant Wingerd, het verhaal van Paul en zijn ontmoeting met Els in De Wingerd vind je terug bij de reeds verschenen nummers, jaargang 26 nr 3 – editie herfst 2016.