Participatieavond & SEISMEC-project

Op woensdag 18 september mochten we tijdens een inspirerende avond heel wat familieleden, bewoners, medewerkers, vrijwilligers en studenten ontvangen. Samen hebben we nagedacht over de toekomst van de zorg in Vlaanderen. In het licht van de zorgcrisis en het personeelstekort onderzochten we hoe participatie kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van bewoners.

Uit de dialogen bleek dat velen bereid zijn hun persoonlijke ervaring en competenties in te zetten om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg en aan de zorgcontinuïteit. Ieders competenties variëren van gesprekken voeren, helpen bij huishoudelijke taken, samen naaien, tuinieren of samen liedjes zingen tot het uitvoeren van verpleegkundige handelingen.

Samen bouwen we aan een betere toekomst!

Het is essentieel dat verwachtingen en bezorgdheden steeds bespreekbaar zijn en dat we een balans vinden tussen vrijblijvendheid en verplichting, zodat iedereen zijn grenzen kan bewaken. Dit alles willen we o.a. bereiken met behulp van het SEISMEC-project, gefinancierd door de Europese Unie. Hiermee willen we samen met University College Cork een innovatieve tool creëren om de competenties van de betrokken partijen en hun noden aan elkaar te koppelen.

Je leest er binnenkort alles over in het herfstnummer van de huiskrant.

Nu al meer weten?

Neem dan contact op met: Lara Doom lara.doom@wingerd.info
Ergotherapeut, BelRAI LTCF Trainer en sinds kort ook SEISMEC-projectcoördinator voor De Wingerd.