Huiskrant nr. 3 jg. 33 – Herfstnummer 2023

Doen wat je graag doet
Een gesprek met Kris Matuscsak – zorgcoördinator woning 1 t.e.m. 4

Vijfentwintig jaar geleden kwam Kris uit een interview voor dit krantje tevoorschijn als een sociaal sterk geëngageerde persoonlijkheid die met hart en ziel werkte in De Wingerd en mee instond voor het oprichten van de flatjes én voor het succes ervan. En toen… verdween Kris van het toneel, althans voor mensen die slechts terzijde met De Wingerd te maken hadden. Nu staat ze er terug, als zorgcoördinator. Benieuwd naar de ervaringen die ze in al die jaren opdeed, laat Mieke Soens haar voor de lezers graag eens aan het woord.

En verder in dit nummer: een pleidooi voor een kwalitatieve zorginspectie; Wilfried pianist in het Grand Café, muziek en dementie; een delegatie van PvdA op bezoek; het belang van muziektherapie in dementiezorg, een interview met Anke Coomans; vrijwilligers en buurtbewoners in De Boomgaard; Music, Maestro! de column van Jan Hautekiet; een IPitup beweegbank in onze tuin en een terugblik op ’t Zomert in De Wingerd.

Werkten mee aan deze editie: Anke Coomans, Mia De Brabander, Mieke De Strooper, Astrid De Vleeschauwer, Julie Gheeraert, Jan Hautekiet, Guido Joris, Sonia Lenaerts, Marie Raymaekers, Griet Robberechts, Mieke Soens, Rudi Thomassen, Lies Van Camp, Sara Vandenwyngaerden, Liesbet Volders, Margriet Vanvolsem en Jan Vanwezer.

Meewerken aan de volgende huiskrant ?
Contacteer ons, we spreken graag iets met jou af !

Eindredactie & Layout: Stijn Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Ben je een digitale lezer?

Haal de kopij van uw krant hier op: huiskrant_herfst_2023 – web [.pdf]

Enkel dankzij de milde bijdragen van familieleden en de vele sympathisanten van De Wingerd kunnen we naast de online edities, die telkens erg gretig gelezen worden, hopelijk nog altijd een papieren huiskrant blijven uitgeven.

Bladert u ook nog graag in een échte krant of gunt u dat gevoel graag aan andere lezers?
Steun dan de krant of neem ook een papieren abonnement!

Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 15 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”; BE69 7343 5622 0078 [KREDBEBB]