Huiskrant nr. 1 jg. 33 – Lentenummer 2023

Nationale betoging: de zorgsector trekt de aandacht, nu nog de oplossingen…

De grote betoging van de zorg- en welzijnssectoren in Brussel op 31 januari kreeg ruime persbelangstelling. Een delegatie van De Wingerd en Woonzorgnet-Dijleland haalde niet alleen de nationale televisie in Vlaanderen, zelfs over de taalgrens toonde men interesse in de opmerkelijke aanwezigheid van een zorgwerkgever tijdens deze vakbondsactie. Vooral de omvang, meer dan 22.000 manifestanten, was een serieuze vingerwijzing richting politiek om de problemen ernstig te nemen. Journalist Guido Joris sprak met algemeen directeur Griet Robberechts over de argumenten waarmee Woonzorgnet-Dijleland als zorgwerkgever aanwezig was tijdens een syndicale actie, samen met medewerkers, vrijwilligers en familie van bewoners.

En verder in dit nummer: Bevlogenheid versus werkstress, preventiebeleid voor duurzaamheid bij werknemers; Bijna Utopia, een bezoeker van het dagcentrum aan het woord over De Wingerd; het eerste laadstation op burgerstroom dankzij ECoOB; de benefietavond met Luka Cruysberghs die de schouders zet achter het kleinschalig genormaliseerd wonen in De Wingerd en bij Huis Perrekens waar haar oma woonde; We have a dream (3) An Eijkelenburg licht de rol toe van het Stadsmakersfonds; Anneke en Johan Verstockt kozen bewust voor de visie van De Wingerd, een beklijvende maar kritische familiegetuigenis; de column van Jan Hautekiet, Rock now, roll later; High tech & Low tech zorginnovatie; MEMOrabel over vermiste personen met dementie; Dementievriendelijke buurten in Ter Zake; een oproep vanuit de vertelgroep en tot slot de jaarlijkse vrijwilligersavond.

Werkten mee aan deze editie: Catherine Ackermans, Sven Calluy, Jo De Clercq, Astrid Devleeschauwer, Karen Dourée, An Eijkelenburg, Jan Hautekiet, Guido Joris, Antje Proost, Griet Robberechts, Mieke Soens, Rudi Thomassen, Sara Vandenwyngaerden, Lut Vanaerschot, Margriet Vanvolsem en Jan Vanwezer.

Meewerken aan de volgende huiskrant ?
Contacteer ons, we spreken graag iets met jou af !

Eindredactie & Layout: Stijn Paemelaere
Reageren op de inhoud via: redactie@wingerd.info


Ben je een digitale lezer?

Haal de kopij van uw krant hier op: Lentenummer 2023.

Enkel dankzij de milde bijdragen van familieleden en de vele sympathisanten van De Wingerd kunnen we naast de online edities, die telkens erg gretig gelezen worden, hopelijk nog altijd een papieren huiskrant blijven uitgeven.

Bladert u ook nog graag in een échte krant of gunt u dat gevoel graag aan andere lezers?
Steun dan de krant of neem ook een papieren abonnement!

Steun deze krant en sluit een jaarabonnement [ € 15 ] of een steunabonnement [ € 50 ] af door storting op rekening van Woonzorgnet-Dijleland vzw, met vermelding “huiskrant Wingerd”; BE69 7343 5622 0078 [KREDBEBB]